Land van Cuijk

Kiwanis pop

De ziekenhuizen in de regio maken veelvuldig gebruik van de Kiwanispoppen die door de Kiwanis
beschikbaar gesteld worden. Met deze katoenen blanco pop kunnen kinderartsen kinderen gerust stellen en duidelijk maken wat er aan hun lichaam gaat gebeuren. Bovendien kan een kind tekenen hoe hij of zij zich voelt.

Kiwanisclub Land van Cuijk verraste de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein op donderdag 8 december 2016 met 150 Kiwanis-poppen.  
De eerste Kiwanispop was voor de tienjarige Roderiecke uit Groesbeek.
 
Contact via pop
Kinderarts Anita Verhoeven, teammanager Floor Gerritsen en pedagogisch medewerker Berry Geurts van het Maasziekenhuis namen de poppen dankbaar in ontvangst. Berry Geurts onderstreept het belang van deze poppen. “Als kinderen bij ons op de afdeling komen dan is alles hier nieuw en spannend voor hen. Kinderen zijn dan soms geneigd zich terug te trekken en stil te worden. De poppen zijn een prima middel om op een indirecte manier contact te maken: om informatie te geven of te krijgen. Laat ze maar op die pop tekenen of schilderen wat hen bezighoudt. Dit biedt vaak mooie en veilige openingen voor een gesprek. En je staat er soms versteld van wat daar uitkomt.”
 
Kiwanis
Namens Kiwanis Land van Cuijk brachten Thijs Mooren en Gerrit Roefs de poppen. Gerrit Roefs: “Als Kiwanis doen wij veel voor kinderen, maar niet alleen voor kinderen.” Thijs Mooren: “Wij zamelen het hele jaar door geld in voor tal van goede doelen in onze regio, maar ook wel voor individuele wensen. Mensen kunnen hun wensen of projecten via onze website aanmelden.” 

Meer informatie over het Kiwanis Poppenproject treft u aan op www.kiwanispop.nl