Land van Cuijk

Kiwanis pop

Kiwanis-poppen voor afdeling Kind
November 2019
 
Kiwanis Land van Cuijk verraste de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein de week met 150 Kiwanis-poppen. Op de katoenen, blanco poppen kunnen kinderen tekenen hoe zij zich voelen. De poppen worden ook gebruikt om contact te maken met de kinderen, ze voor te bereiden op hun behandeling en gerust te stellen.
 
Contact via pop
Pedagogisch medewerker Berry Geurts van het Maasziekenhuis nam de poppen dankbaar in ontvangst. “Als kinderen bij ons op de afdeling komen, dan is alles hier nieuw en spannend voor hen. Kinderen zijn dan soms geneigd zich terug te trekken en stil te worden. De poppen zijn een prima middel om op een indirecte manier contact te maken: om informatie te geven of te krijgen. Laat ze maar op die pop tekenen of schilderen wat hen bezighoudt. Dit biedt vaak mooie en veilige openingen voor een gesprek. En je staat er soms versteld van wat daar uitkomt.”
 
Kiwanis
“Als Kiwanis doen wij veel voor kinderen, maar niet alleen voor kinderen. Wij zamelen het hele jaar door geld in voor tal van goede doelen in onze regio, ook voor individuele wensen. Mensen kunnen hun wensen of projecten via onze website aanmelden.”